Müşteri Merkezi : 0332 350 29 48
E-Mail : [email protected]
İçerik: Çörekotu Yağı (Oleum Nigella Sativa): 500 Mg, Deionize Su, Sığır Jelatini, Gliserin.
Çörekotu siyah tohumları ve acımtırak tadı olan tek yıllık bir bitkidir. Çörek otu (Nigella Sativa L.), çok eski çağlardan beri kullanılan Ranunculaceae familyasının türüdür.
Çörekotu yağı, içeriğinde sabit ve uçucu yağlar, çeşitli alkoloidler, saponinler ve tanen bulunur. Omega-3 ve omega-6 yağ asidi ihtiva etmenin yanında, selenyum, çinko, demir, bakır, kalsiyum mineralleri ve yüksek oranda E vitamini içermektedir. Çörek otunun tohumlarından çörekotu tohumu yağı elde edilir.
Soğuk pres tekniği ile üretilen yağlar yüksek sıcaklık değerlerine maruz kalmadıkları için biyoaktif bileşikler de zarar görmemektedir.
Birçok amaç için tüketilen çörekotu yağı, salatalara eklenerek tüketilebilir.
Soğuk pres tekniği; en yüksek nitelikli bitkisel yağların üretilmesinde kullanılan tekniklerin başında gelmektedir. Soğuk pres yöntemi ile elde edilen yağlar daha yüksek oranlarda antioksidanlar, fenolik bileşikler, fosfatidler, karotenoidler ve fitosteroller gibi bazı maddeleri içerdiklerinden dolayı sağlık açısından faydaları ön plana çıkmaktadırlar.
Çörekotunun popülaritesi nedeniyle ezilmiş çörekotu tohumu (çörekotu kıyması) ya da çörekotu yağının açıkta satıldığını görüyoruz. Kullanıma hazır diye insanlar bu ürünlere talep gösteriyor. Ancak bitkilerin tohum kabukları içerisindeki besleyici öğeleri (protein, sabit yağ, karbonhidrat) korumak üzere sert bir dokuya sahiptir. Tohum zarfı kırıldığında bu besleyici öğeler havanın etkisi ile oksitlenerek şifa özelliklerini kaybederler.
Bu bakımdan çörek otu yağını steril koşullarda ve soğuk sıkım yöntemiyle üreten firmalardan alınması son derece önemlidir.
Aksu Vital Softjellerinde Helal Gıda Sertifikalı Yerli Sığır Jelatini kullanılmaktadır.
AKSUVİTAL ÇÖREKOTU YAĞI SOFTJEL KULLANIM ÖNERİSİ:
11 yaş üstü yetişkinler için günde 2 defa 2'şer softjel kullanılması önerilir.